ZWARTSLUIS ONDER ZEIL      Dé plek met Hemelvaart

Zwartsluis onder Zeil

Het bestuur van Zwartsluis onder Zeil 2021 heeft moeten besluiten dat op dit moment een dergelijk evenement als Zwartsluis onder Zeil gezien de huidige Corona-maatregelen die gelden, geen doorgang kan gaan vinden. Besloten is om voor nu de organisatie van dit prachtige evenement op 13-14-15 mei 2021 stop te zetten.

 

Blijf gezond en graag hopen wij jullie te ontmoeten op de editie van 2023!

Sponsoren


Programma

Programma uitgelicht

   PROGRAMMAKRANT

Het is weer zover! Een nieuwe editie van Zwartsluis onder Zeil. Een evenement dat Zwartsluis voor een aantal dagen tot een bruisende plaats met heel veel bezoekers maakt. Download hier de krant met alle info omtrent het evenement.

   WELKOM

Woensdag 29 mei melden de meeste schepen zich in de sfeervolle Havenkolk. Tegen de avond liggen vele schepen afgemeerd aan de Handelskade en worden de opvarenden bij het Botterhuus onthaald op een welkomstborrel.

   BOTTER ZS 13

Geniet van een tocht door de tijd op een prachtig stuk varend erfgoed. Met de Zwartsluizer Botter ZS13, vaart u zo terug naar de vorige eeuw toen het IJsselmeer nog Zuiderzee was en vissers iedere dag de zeilen hesen.

   BELEEF DE JAREN 30

Ook dit jaar is de HAV (Historische Automobiel Vereniging) weer uitgenodigd, met auto's uit de periode van 1930 tot 1970. Te bezichtigen aan de Handelskade van 10.00 tot 12.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur.

   SHANTYFESTIVAL

Op vrijdag 31 mei organiseert schipperskoor De Kolksluuszangers een shantyfestival. Het festival begint om 11.45 uur en zal om 16.30 uur worden afgesloten met een samenzang van alle koren bij het podium op de Kolksluiskade.

   NACHT VAN ZWARTSLUIS

De nacht van Zwartsluis: een muzikaal evenement op vrijdag 31 mei. De gezamenlijke horeca brengt vanaf 21.00 uur een afwisselend programma.